1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

YLE Extran ja Radio Extremin säilyttämistä vaativat adressit keränneet tuhansia nimiä

Useat suomalaiset muusikot ja musiikkibisneksen toimijat ovat allekirjoittaneet adressin, jossa vastustetaan digitaalisen YLE Extra-tv-kanavan lakkauttamista.

kulttuuri

Allekirjoittaneiden listalta löytyy mm. Zen Café -yhtyeen nokkamies Samuli Putro, The Crashin Teemu Brunila ja Anssi Kela. Nimiä on kertynyt paljon myös suurista tuotantofirmoista ja tapahtumanjärjestäjiltä.

Adressissa painotetaan, että YLE Extra on ollut pirteä uudistus YLEn valikoimassa, ja että Extran tarjonta on ollut pienten resurssien sisällä mielenkiintoista, ajankohtaista ja kantaaottavaa.

Muutaman päivän vanhaan adressiin oli maanantaina alkuillasta kertynyt lähes 3 000 nimeä. Adressi on tarkoitus luovuttaa YLEn hallintoneuvostolle ennen kun se kokoontuu päättämään kanavan jatkosta tiistaina.

Myös ruotsinkielisen radiokanavan Extremin säilyttämisen puolesta kerätään adressia. Se on kerännyt viidessä päivässä yli 7 000 nimeä.

Kanavan säilyttämistä vaativien mukaan Radio Extrem on tärkeä osa ruotsinkielisen nuorison arkea, se tukee kulttuurin moninaisuutta ja monikielisyyttä sekä tarjoaa suomenkieliselle väestölle näkyvyyden suomenruotsalaisuuteen.

Extrem-adressi on niinikään tarkoitus luovuttaa hallintoneuvoston puheenjohtajalle Kimmo Sasille (kok.) ennen kokousta. Adressin kerääjien mukaan luovutustilaisuuden yhteydessä Yleisradion edustalla järjestetään myös mielenosoitus.

YLEssä etsitään uusia keinoja säästää taloutta. Esillä on ollut mm. kolmen kanavan eli YLE Extran, Radio Peilin ja ruotsinkielisen Radio Extremin lakkauttaminen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi