Mikko Nousiainen on elokuvan Mannerheim

Pitkään valmistellun Mannerheim-elokuvan nimiroolia esittää Mikko Nousiainen (s. 1975). Asia kerrottiin maanantaina lehdistötilaisuudessa Helsingissä. Nousiainen on tuttu muun muassa Levottomat-elokuvan pääosasta.

Nousiainen on tiennyt roolistaan jo kahden vuoden ajan ja on ehtinyt opiskella Mannerheimin taustoja. Hän kertoo roolin olevan kunniatehtävä.

Mannerheim-elokuvan budjetti tulee olemaan noin kymmenen miljoonaa euroa, josta suurin osa tulee Suomesta. Elokuvan taustalla ei ole venäläistä rahaa, toisin kuin aiemmin on spekuloitu. Venäläisistä rahoittajista luovuttiin, koska heillä on oma käsityksensä Suomen historiasta, kertoo elokuvan tuotantoryhmä.

Rahoittajina on useita yrityksiä, mutta uusia haetaan vielä. Mukana on muun muassa VR-konserni, Sinebrychoff, Neste Oil ja Fortum. Tähän mennessä tehtyjen sopimusten arvo on noin 1,1 miljoonaa euroa. Mannerheim-elokuva valmistuu syksyksi 2009 Elokuva kuvataan Venäjällä, Baltian maissa ja Suomessa. Kuvaukset alkavat vuoden kuluttua, ja elokuva saa ensi-iltansa talvisodan syttymisen vuosipäivänä 30.11.2009.

Valmisteilla on suuri, eeppinen elokuva, josta toivotaan tulevan Suomen käyntikortti maailmalla, sanoo ohjaaja Renny Harlin.

Käsikirjoitus on Tampereen Teatterin johtajan Heikki Vihisen käsialaa. Tuottaja on Markus Selin.

Elokuvaa marsalkka Mannerheimista on valmisteltu yhdeksän vuotta. Alun perin sen piti olla valmis tänä jo vuonna, kun suurmiehen syntymästä tuli kuluneeksi 140 vuotta, mutta aikataulua jouduttiin muuttamaan rahoitusvaikeuksien vuoksi.

Elokuvaidean takana on isänmaallinen herrasmiesyhdistys Champion of Liberty. Yhdistyksen tarkoitus on vaalia Mannerheimin muistoa ja edistää hänen elämäntyönsä tuntemusta.