Kova tuuli häiritsee vesiliikennettä

Kova tuuli haittaa Helsingin ja Tallinnan välistä pika-alusliikennettä. Myös saariston lauttaliikenne hidastelee tuulen takia.

Kotimaa

Linda Line on perunut kaikki tiistain vuoronsa Helsingin ja Tallinnan välillä, kerrotaan yhtiön lähtöselvityksestä Helsingistä. Yhtiön pika-alusten olisi pitänyt tehdä tiistaina kolme matkaa.

NordicJet Line sen sijaan aikoo ajaa Helsingistä Tallillaan kello 8 lähtevän vuoron, mutta samaan aikaan Tallinnasta Helsinkiin lähtevä vuoro on peruttu. Myös Helsingistä kello 10.05 Tallinnaan lähtevä vuoro on peruttu. Yhtiön mukaan peruutus ei johdu tuulesta, vaan teknisistä syistä.

Tallink ilmoittaa, että ainakin toistaiseksi sen alukset liikkuvat normaalisti.

Kova tuuli hidastaa myös saariston lauttaliikennettä. Pohjoistuuli hidastaa esimerkiksi Nauvon ja Korppoon välisen maantielautan liikennettä.

Tiistaille ennustetaan myrskyä Pohjois-Itämeren länsiosaan ja Ahvenanmerelle, varsinkin aivan lounaaseen Ruotsin rannikon läheisyyteen. Tuulen nopeus noussee 21 metriin sekunnissa. Kovaksi tuulten ennustetaan yltyvän Pohjois-Itämeren itäosassa, Saaristomerellä ja Selkämeren eteläosassa, jossa puhurien nopeus on 18 metriä sekunnissa.

Merenkurkussa ja Perämerellä sekä Saimaalla tuuli yltyy 16 metriin sekunnissa.

Lähteet: YLE Uutiset