Oikeutta Eläimille -yhdistys puolustaa toimintaansa

Oikeutta Eläimille -yhdistys puolustaa sikojen kuvaamista maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan sukutilalla. Anttilan tytär Hanna-Maija Anttila on jättänyt poliisille tutkintapyynnön luvatta kuvatusta materiaalista.

Kotimaa

Oikeutta eläimille -yhdistys kirjoittaa tiedotteessaan, ettei maatalousministerin tai hänen perheenjäsentensä eläintuotanto ole yksityisasia, eikä korkeimpien päätöksentekijöiden yksityisyydelle voida yhdistyksen mielestä asettaa yhtä tiukkoja vaatimuksia kuin muiden kansalaisten vastaavalle suojalle.

Tiedotteen mukaan sukutilalla olevien sikojen olot olivat kuvamateriaalin perusteella ahtaat ja eläimillä oli makuuhaavoja.

Yhdistyksen tiedottaja Akuliina Saarikoski pitää tuottajien tekemiä tutkintapyyntöjä kestämättöminä. Hänen mukaansa tuotannon pitäisi olla täysin avointa, jotta ihmiset tietäisivät, miten eläimiä kohdellaan Suomessa.

Hanna-Maija Anttilan mukaan kuvissa ei ole mitään sellaista, mitä siellä ei pitäisi olla. Anttila teki tutkintapyynnön, koska kokee että heidän yksityisyyttään on loukattu tunkeutumalla yöllä luvatta heidän tilalleen.

Oikeutta eläimille -yhdistys syytti torstaina maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan sukutilaa eläinten huonosta kohtelusta.

Eläinaktivistit julkistivat torstaina noin sadalla tuotantotilalla kuvatut videot ja kuvat, joilla näkyy aktivistien mukaan eläinten huonoa kohtelua.

Forssan seudun kunnaneläinlääkäri Juha-Pekka Jalli on tehnyt Anttilan sikatilan tarkastukset. Jallin mukaan Anttilan tilalla ei ole kohdeltu tuotantoeläimiä huonosti.

YLE Uutiset