1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Googlen suosituimmat suomenkieliset hakusanat listattu

Hakukonepalvelu Googlen käytetyimmät suomenkieliset hakusanat on listattu. Hakukoneyhtiön yhdistelmälistan mukaan tämänvuotiset suosituimmat ja nopeimmin nousevat hakusanat kuvaavat hyvin ajan henkeä, jossa ihmiset etsivät tietoa uusista ja ajankohtaisista asioista.

Kotimaan uutiset

Google.fi:n kymmenen suosituinta ja nopeimmin nousevaa hakusanaa ovat olleet tänä vuonna youtube, radio rock, arcade, sampopankki, spele, lirama, hikipedia, myspace, irc ja stardoll. Perinteisesti korkealle listalla sijoittuvat aikuisviihteen hakusanat eivät päässeet tällä kertaa listalle, sillä luettelon teossa on käytetty filtteriä.

Googlen mukaan jopa neljännes kaikista päivittäisistä hauista on uusia eli vastaavilla hakusanoilla ei ole etsitty tietoa kertaakaan kyseistä hakua ennen.

Myös eri kaupungeissa haut eroavat toisistaan. Esimerkiksi sanaa "verot" haettiin ahkerimmin Espoossa. "Häät" oli puolestaan suosittu hakusana raumalaisten parissa, "lapset" ylivieskalaisille, "työ" joensuulaisille ja "olut" kuopiolaisille.

Google säilyttää tietoja hauista puolitoista vuotta. Lokitietoihin tallennetaan hakutermi, -päivä ja -aika sekä ip-osoite ja eväste, joka sisältää tietoa haussa käytetystä tietokoneesta, selaimesta ja käyttöjärjestelmästä.

YLE Uutiset

Lue seuraavaksi