Työntekijät: Huono työilmapiiri riittävä syy sairauslomaan

Sosiaali- ja terveysministeriön kyselyn mukaan puolet työntekijöistä on sitä mieltä, että työpaikan huono ilmapiiri antaa oikeutuksen jäädä sairauslomalle.

Kotimaa

Internetissä järjestetyn kyselyn vastaajista 92 prosenttia oli sitä mieltä, että työnantajalla on oltava keinot puuttua jatkuviin epäselviin poissaoloihin. Kyselyn mukaan huono työilmapiiri johtuu johtamistaitojen puutteista. Peräti 90 prosenttia vastaajista laittaisi esimiehensä ihmissuhdekurssille. Vaikka nykylainsäädännön mukaan työelämässä voi huoletta jatkaa 68-vuotiaaksi, vain vajaa 20 prosenttia vastaajista kannatti ajatusta. Sen sijaan vastaajat kannattivat isien hoitovapaata, samapalkkaisuutta sekä yhdenvertaisia mahdollisuuksia uralla etenemiselle. Kysely oli osa sosiaali- ja terveysministeriön viisivuotista ohjelmaa, joka päättyy tämän vuoden lopussa. Siihen vastasi syksyn aikana yli 30 000 työntekijää eri puolilta maata. Niinistö: Työpaikkojen ilmapiiriä parannettava yhteistyöllä

Kyselyn tulokset luovutettiin tiistaina eduskunnan puhemiehelle Sauli Niinistölle.

Niinistö haluaakin työmarkkinaosapuolten ja hallituksen tekevän yhteistyötä työpaikkojen ilmapiirin parantamiseksi. Hänen mukaansa kolmikanta voisi näyttää näin miksi se on olemassa.

- Lailla on aika vaikea säätää, että työpaikalla pitää olla miellyttävää, Niinistö huomauttaa.

Lähteet: YLE Uutiset