1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Tiktak jätti jäähyväiset

Suomen suosituin tyttöbändi Tiktak heitti sunnuntaina jäähyväiskeikan Helsingin Tavastialla. Yhtye ilmoitti syyskuussa lopettavansa toimintansa kahdeksan vuotta kestäneen uran jälkeen.

viihde

Vuonna 1999 levytysuransa aloittaneen Tiktakin lopettamiseen ei liittynyt dramatiikkaa eikä erimielisyyksiä. Bändin jäsenet ovat päättäneet keskittyä tulevaisuudessa opiskeluihin ja muihin töihin. Yhtye ei pidä mahdottomana sitä, että he palaisivat vielä joskus tulevaisuudessa keikkalavoille.

- Me ollaan kahdeksan vuotta kierrelty ympäri Suomea ja käyty vähän ulkomaillakin. Nyt oli hyvä aika lopettaa ja katsoa vähän muuta elämää, kertoo rumpali Tuuli.

Kuuden tytön muodostama Tiktak syntyi Pohjois-Helsingin bändikoulussa. Ensimmäisen levytyssopimuksensa yhtye sai vuonna 1999, jolloin puolet yhtyeen jäsenistä oli vasta 13-vuotiaita. Yhtyeen ensimmäisenä singlenä julkaistu Sekoitat mun maailman oli jo menestys, mutta toinen single Lopeta toi bändille lopullisen läpimurron. Tiktakista tuli Suomen nuorin platinaa myynyt yhtye Frendit-albumilla. Tiktak konsertoi myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa vuosina 2000-2001 nimellä Tik N' Tak. YLE Uutiset

Lue seuraavaksi