Tuhannet nokialaiset vaativat kaupungin johdon eroa

Tuhannet nokialaiset vaativat kaupungin ja vesilaitoksen johdon eroa. Adressin liikkeelle laittaneen Juha Kukkosen mukaan listoille on kertynyt nopeassa tahdissa yli 9 000 nimeä. Nokialla on noin 30 000 asukasta.

Kotimaa

Adressin allekirjoittaneet vaativat Nokian kaupunginjohtajan sekä kaupunginhallituksen ja vesilaitoksen johtajan välitöntä eroa.

Tuhannet nokialaiset ovat sairastuneet tai muuten kärsineet kahden viikon aikana, kun juomavesiverkostoon pääsi jätevettä huoltovirheen takia.

Nokia höllää edelleen veden keittokehoituksia Nokialla purettiin keskiviikkoaamulla kohta kaksi viikkoa voimassa olleita veden keittokehotuksia. Vesilaitos ja terveysviranomaiset ovat varmistaneet, että osa keskustan vesiverkosta on säilynyt puhtaana. Lisäksi vesiverkoston puhdistustöitä tehostetaan. Erikoistöistä vastaava yhtiö tuo paikalle toisen puhdistuslaitteiston. Sen mukana Virosta Nokialle tulee myös muutama työntekijä. Kaupunki toimittaa asukkaille myös kartan, johon on selvästi merkitty puhdas ja saastunut alue. Puhdas alue on lähinnä Nokian keskustan pohjoisosissa. Verkostoveden korkea klooripitoisuus voi ärsyttää ihoa ja silmiä. Puhtaana säilyneellä alueella klooripitoisuutta alennetaan asteittain. Kaupungin mukaan kaikki salmonellatapaukset ovat likaantuneelta alueelta. Uusia vatsatautitapauksia ei ole enää ilmennyt

Nokialla ei ole eilisillan, viime yön tai tämän aamun aikana hakeutunut hoitoon yhtään vatsatautipotilasta. Aamupäivän aikana ensiavussa on käynyt kuusi potilasta.

Eilen tiistaina hoidossa kävi ensimmäinen potilas, jolla on ilmennyt niveltulehdusoireita. Tämä oli odotettua, sillä Nokian vedessä todettu kampylobakteeri voi aiheuttaa niveltulehdusta.

Nokialla purettiin tänä aamuna kohta kaksi viikkoa voimassa olleita veden keittokehotuksia. Vesilaitos ja terveysviranomaiset ovat varmistaneet, että osa keskustan vesiverkosta on säilynyt puhtaana.

Vettä jaetaan edelleen sekä kiinteistä vesipisteistä että kiertävistä autoista. Henkilöt, jotka eivät itse pysty hakemaan vettä, voivat ottaa yhteyttä numeroon (03) 3118 8190.

Verkostoveden korkea klooripitoisuus voi ärsyttää ihoa ja silmiä.

Lähteet: YLE Uutiset