1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsinki päästää museovieraat ilmaiseksi sisään

Helsingissä pääsee ensi vuodesta lähtien ilmaiseksi kaikkiin Helsingin kaupunginmuseon museoihin. Ilmaisia museoita on kaikkiaan kymmenen.

kulttuuri

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa poistaa pääsymaksut. Maailmalla maksuttomuus on muun muassa Ison-Britannian suurten kansallisten museoiden perinne.

Ruotsissa valtion museoiden maksuttomuutta kokeiltiin vuosina 2005 - 2006. Tuolloin monien museoiden kävijämäärät kasvoivat huomattavasti, ja uudenlaiset kävijäryhmät löysivät tiensä museoon. Myös Helsingin kaupunginmuseossa toivotaan, että pysyvä vapaa pääsy madaltaisi museon kynnystä ja toisi runsaasti kävijöitä.

Ilmaisia museoita ovat vuodenvaihteen jälkeen kaupunginmuseon päärakennus, Sederholmin talo, Hakasalmen huvila, Tuomarinkylän museo ja Lastenmuseo.

Ruiskumestarin taloon on syytä kiiruhtaa, koska se sulkeutuu loppiaisena odottamaan kesää. Koulumuseossa taas voi käydä viikonloppuisin toukokuuhun asti.

Voimalamuseoon ja Raitioliikennemuseoon pääsyä pitää odottaa kesään ja remontin kourissa olevaa Työväenasuntomuseota kevääseen 2009. Ulkoilmassa sijaitseva Sofiankadun Katumuseo on aina auki.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi