Yhdysvalloissa entinen ministeri varoittaa talousvaikeuksista

Yhdysvaltain entinen valtiovarainministeri Lawrence Summers varoittaa maan olevan suuremmissa talousvaikeuksissa kuin aiemmin on ajateltu. Presidentti Bill Clintonin aikaisen valtiovarainministeri Summersin mielestä USA:n talouden vaikeudet ovat pahempia kuin maan hallitus ja keskuspankki ovat ymmärtäneet.

talous

- Viimeisen vuoden talousnäkemykset ja niiden perusteella harjoitettu talouspolitiikka on osoittanut jatkuvasti riittämättömäksi. Asuntomarkkinoiden ongelmia ja niistä rahoitusjärjestelmälle ja koko taloudelle aiheutuvien pulmien vakavuutta ei ole riittävästi ymmärretty, Summers sanoi.

Asiasta kertoi sanomalehti Washington Post.

Summersin mukaan paras tapa tukea talouskehitystä olisi budjettipolitiikan löyhentäminen ja erityisesti palkansaajien verotuksen keventäminen ja työttömyysturvan kohentaminen.

Myös keskuspankilla olisi hänen mukaansa syytä varoa vähemmän inflaatiota ja toimia luottolaman ehkäisemiseksi. Hänen mukaansa päättäjät ovat nyt yhtä huonosti tilanteen tasalla kuin päättäjät Japanissa 1990-luvulla ja Yhdysvaltojen säästöpankkikriisissä.

Lähteet: Startel