Koe uusi yle.fi

Kolme suurinta puoluetta lähes tasoissa

Kokoomus on suosituin, SDP kakkonen ja pääministeripuolue keskusta on pudonnut kolmanneksi Taloustutkimuksen YLE Uutisille marras-joulukuussa tekemässä puolueiden kannatusarviossa. Kolmen suurimman puolueen välinen kannatusero on vain alle puoli prosenttiyksikköä: kokoomus saa 22,7:n, SDP 22,5:n ja keskusta 22,3:n prosentin kannatuksen.

Kotimaa

Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa,

Kokoomuksen suosio on loka-marraskuun notkahduksen jälkeen kääntynyt pieneen nousuun (+0,4 prosenttiyksikköä). SDP jatkaa loivassa nousussa (+0,2) ja keskustan kannatus on vähän laskussa (-0,3).

Maaliskuun eduskuntavaalitulokseen verrattuna SDP (+1,1) ja kokoomus (+0,4) ovat lisänneet suosiotaan, keskustan kannatus on pudonnut (-0,8).

Taloustutkimuksen mittauksissa kokoomuksen kannatus oli heti vaalien jälkeen 24:n prosentin tuntumassa. Syksyn Tehy-kiistan jälkitunnelmissa kokoomuksen kannatus näyttää palanneen vaalituloksen tuntumaan. SDP:lle Taloustutkimus on näyttänyt eduskuntavaalitappion jälkeen hidasta mutta selkeää nousua.

Vihreille Taloustutkimus mittasi nyt 9,6:n (-0.1) ja vasemmistoliitolle 8,5:n (+0,1) prosentin suosion. Vihreiden kannatus on pysynyt mittauksissa tasaisesti noin yhden prosenttiyksikön eduskuntavaalituloksen yläpuolella ja vasemmistoliiton suosio on vielä vähän vaalitulosta heikompi.

Perussuomalaisille Taloustutkimus näyttää nyt 4,5 prosenttia. Edellisestä mittauksesta pudotusta on puoli prosenttiyksikköä. Kristillisdemokraatit, 4,6 prosenttia (+0,2), on noussut perussuomalaisten ohi ja RKP:lle mitataan nyt 4,1:n prosentin (-0,5) kannatus.

Taloustutkimus haastatteli 26.11.-19.12.2007 välisenä aikana 2928 henkilöä. Haastatelluista puoluekantansa kertoi 71 prosenttia.

Lähteet: YLE Uutiset

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

PISA-tutkimus

Suomalaispojat pärjäävät hyvin, mutta jäävät silti pahasti tyttöjen varjoon

Johtajuus

Suomalainen johtaja kaihtaa riskejä ja välttelee riitoja – ulkomaiset pomot ovat sosiaalisempia

Presidentinvaalit

Valehtelua, sähköpostihäiriköintiä ja nettisivujen kaatamisia – myös näistä on Suomen presidentinvaalit tehty

Politiikka

Puolustusministeri Niinistölle moitteita eduskunnasta – Keskustan Vanhanen arvosteli myös presidenttiä USA:n Mattisin tapaamisen huonosta hoidosta