1. yle.fi
  2. Uutiset

Al-Qaidaa epäillään Bhutton murhasta

Pakistanin tiedustelupalvelu sanoo saaneensa kiistattomia todistuksia, joiden mukaan terroristijärjestö al-Qaida ja Taliban järjestivät oppositiojohtaja Benezir Bhutton murhan.

Ulkomaat

Sisäministeriön mukaan tiedustelupalvelu sieppasi sanoman, jossa al-Qaidan johtaja Baitullah Mehsud onnittelee alaisiaan Bhutton surmaamisesta.

Viranomaiset tutkivat murhaa.

Pakistanissa torstaina murhatun oppositiojohtajan Benazir Bhutton kuolinsyystä on kerrottu uutta tietoa.

Pakistanin sisäministeriön mukaan Bhutto sai surmansa lyötyään päänsä häntä kuljettaneen auton kattoikkunaan. Auton lähellä räjähtäneen pommin aiheuttama paineaalto paiskasi Bhutton auton kattoa vasten ja aiheutti kuolettavat vammat.

Aiemmin Pakistanin viranomaiset olivat sanoneet, että Bhuttoa ammuttiin niskaan ja päähän. Ministeriön mukaan luodit tai pomminsirpaleet eivät kuitenkaan aiheuttaneet Bhutton kuolemaa.

Bhutton puolue tyrmää hallituksen uudet tiedot oppositiojohtajan kuolinsyystä. Puolueen edustajan mukaan hallituksen väitteet ovat perusteettomia valheita.

AFP, DPA

Benazir Bhutto oli ollut aiemmin Pakistanin pääministeri ja pyrki samaan tehtävään myös tulevissa vaaleissa. Bhutto palasi Pakistaniin maanpaosta lokakuussa ja ryhtyi neuvottelemaan vallanjaosta presidentti Pervez Musharrafin kanssa.

Bhuttoa vastaan tehtiin pommi-isku jo heti hänen palattuaan Pakistaniin. Tuolloin kuoli toistasataa ihmistä.

Bhutton henkeä ovat uhanneet Pakistanin ääri-islamilaiset ryhmät.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi