Al-Qaida-johtaja kiistää Bhutton murhan

Terroristiverkosto al-Qaidan Pakistanin johtaja Baitullah Mehsud kiistää olleensa oppositiojohtaja Benazir Bhutton murhan takana.

Ulkomaat

Waziristanin heimoalueella asuvan al-Qaida-johtajan edustaja kiisti puhelimessa lauantaina Mehsudin yhteyden Bhutton kuolemaan. Edustajan mukaan heidän kulttuuriinsa ei kuulu naisia vastaan iskeminen.

Pakistanin tiedustelupalvelu sanoi eilen, että sillä on kiistattomia todistuksia, joiden mukaan terroristijärjestö al-Qaida ja Taliban järjestivät Bhutton murhan. Sisäministeriön mukaan tiedustelupalvelu sieppasi sanoman, jossa Mehsud onnittelee alaisiaan Bhutton surmaamisesta.

Yli 30 ihmistä on saanut surmansa väkivaltaisuuksissa eri puolilla Pakistania Bhutton murhan jälkeen. Pakistanin hallitus ei ole vielä päättänyt, peruutetaanko vajaan kahden viikon päästä aiotut parlamenttivaalit Bhutton murhan takia.

Epätietoisuus Bhutton kuolinsyystä jatkuu

Epätietoisuus oppositiojohtaja Benazir Bhutton kuolinsyystä jatkuu. Bhutton läheinen avustaja Sherry Rehman kertoi lauantaina uutistoimisto AFP:lle, että hän näki ampumahaavan Bhutton päässä salamurhan jälkeen.

Rehmanin mukaan luoti olisi osunut takaraivoon. Hän näki ampumahaavan olleessaan mukana Bhutton hautajaisvalmisteluissa.

Pakistanin sisäministeriö kertoi eilen, että Bhutto olisi saanut surmansa lyötyään päänsä häntä kuljettaneen auton kattoikkunaan. Aiemmin Pakistanin viranomaiset olivat sanoneet, että Bhuttoa ammuttiin niskaan ja päähän.

Lähteet: AFP, Reuters