Saunalahden asiakkaiden tietoja löytyi jätteiden seasta Kuopiossa

Saunalahden matkapuhelinasiakkaiden yksityiskohtaisia asiakastietoja on löytynyt kuopiolaisesta jätekatoksesta, kertoo Savon Sanomat.

Kotimaa

Kuopiolaisen kerrostaloyhtiön jätekatoksen lattialta löytyi revittyjä ja kokonaisia liittymäsopimuksia, jotka sisälsivät muun muassa Saunalahden asiakkaiden henkilötunnuksia sekä sähköpostiosoitteiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Taloyhtiössä toimii Saunalahden jälleenmyyjä.

Eräistä sopimuksista selvisi asiakkaiden kaikki tiedot: nimi, henkilötunnus, puhelinnumero ja erikseen paperiin liitetystä yhteenvedosta vielä asiakasnumero, sähköpostiosoite, -tunnus ja -salasana.

Saunalahden omistavasta Elisasta kerrotaan, ettei sopimuksia saisi tulostaa eikä jälleenmyyjän pitäisi edes tietää asiakkaiden sähköpostitunnuksia ja salasanoja.

Vain pari päivää sitten Kuopiossa paljastui sosiaali- ja terveyslautakunnan salaisten paperien joutuminen paperinkeräykseen. Asiakirjat joutuivat väärään paikkaan kaupunginvaltuutetun joulusiivouksen yhteydessä. Myös tästä löydöstä kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Lähteet: YLE Uutiset