1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Suomen euroviisufinaali Helsingissä kahdeksan vuoden tauon jälkeen

Suomen edustaja vuoden 2008 Eurovision laulukilpailuun valitaan Helsingissä lauantaina 1. maaliskuuta. Tapahtumapaikkana toimii maineikas Kulttuuritalo. Suomen euroviisufinaali järjestetään kahdeksan vuoden tauon jälkeen Helsingissä.

Helsingin Kulttuuritalo on isännöinyt euroviisukarsintoja aikaisemmin vuosina 1979, 1982, 1988, 1989 ja 1990.

- Viime toukokuussa Helsingissä järjestettyjen Euroviisujen jälkeen tuntui luontevalta tuoda myös Suomen karsinnan finaali vuosien tauon jälkeen pääkaupunkiin. Kulttuuritalo on paras mahdollinen valinta kilpailupaikaksi. Tunnelma Suomen karsinnan finaalissa on varmasti hieno, lupaa YLE Viihteen ohjelmapäällikkö Tuire Lindström.

Suomen euroviisukarsinnan finaali on yleisötilaisuus ja Yle lähettää sen suorana lähetyksenä sekä tv:ssä että radiossa. Lipunmyynti alkaa 4. tammikuuta Menolipussa ja Lippupalvelussa.

Tapahtuman juontavat Jaana Pelkonen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Edustuspaikkaa tavoittelee 12 kutsuartistia, jotka ovat aakkosjärjestyksessä Cristal Snow, Crumbland, Vuokko Hovatta, Jenna (Bågeberg), Jippu, Kari Tapio, Mikael Konttinen, Hanna Marsh, Kristian Meurman, Movetron, Ninja ja Teräsbetoni. Kukin artisti esittää karsinnassa yhden kappaleen. Kilpailukappaleiden nimet ja tekijät Yle julkistaa 11. tammikuuta, jolloin myös julkistetaan Euroviisujen uusittu visuaalinen ilme.