Golden Globe -juhla peruttiin

Yhdysvalloissa on peruutettu televisio- ja elokuva-alan Golden Globe -palkintojuhla. Televisiokanava NBC joutui luopumaan ensi sunnuntaiksi kaavaillun gaalan televisioinnista osallistujapulan vuoksi. Kultaisten maapallojen saajat julkistetaan iltajuhlan sijaan lehdistötilaisuudessa.

kulttuuri

Hollywood-näyttelijät ilmoittivat viime viikolla boikotoivansa yli kolmituntista Golden Globe -tilaisuutta tukeakseen Yhdysvalloissa lakkoilevia käsikirjoittajia. Käsikirjoittajat ovat olleet lakossa jo kolmatta kuukautta, koska he eivät ole päässeet sopuun nettikorvauksista tv- ja elokuvastudioiden kanssa. Golden Globe -voittajat julkistetaan sunnuntaina pidettävässä lehdistötilaisuudessa. Tapahtuma myös televisioidaan NBC:n uutisten yhteydessä. Tämänkertaisista Kultaisen maapallon saajaehdokkaista eniten ehdokkuuksia on saanut toisen maailmansodan aikaan sijoittuva romanttinen elokuva Sovitus ( Atonement), joka on nimetty ehdolle seitsemässä palkintosarjassa.

Kultaisia maapalloja jaetaan lukuisissa muissakin kilpasarjoissa. Tunnustuksen voi saada esimerkiksi parhaasta elokuvaohjauksesta, laadukkaimmasta komediaelokuvasta, tasokkaimmasta animaatiosta tai onnistuneimmasta television draamasarjasta.

Kultaiset maapallot jakaa Hollywoodin ulkomaisten toimittajien yhdistys. Palkinnot ovat Yhdysvaltain arvostetuimmat elokuvatunnustukset Oscareitten jälkeen.

Lähteet: Reuters, AFP, DPA, YLE Uutiset