1. yle.fi
  2. Uutiset

Venla-gaalassa palkittiin viihteentekijöitä

Vuoden 2007 parhaat viihteen ja draaman tekijät on palkittu Venla-palkinnoilla.

kulttuuri

Parhaan tv-elokuvan Venla myönnettiin TV1:llä nähdylle Pietàlle. Elokuvaa kehuttiin monisyisestä ja koskettavasta tarinasta, jonka todentuntuisuutta lisäävät raikkaat ja aidot näyttelijäsuoritukset. Parhaana miesnäyttelijänä palkittiin Johan Storgård roolityötään sarjassa Gränsfall. Raadin mielestä Storgårdin rooli ei tunnu vain hyvin näytellyltä vaan oikealta elävältä ihmiseltä. Parhaana naisnäyttelijän palkinnon sai puolestaan Jaana Saarinen tv-sarjasta Hopeanuolet. Hänen roolityötään kuvattiin heittäytyväksi suoritukseksi, joka naurattaa, itkettää ja ärsyttää, joskus kaikkea samaan aikaan. Parhaan draamaohjauksen palkinnon sai Juha Lehtola sarjasta Rakkauden nälkä. Rakkauden nälkä palkittiin myös parhaana draamasarjana. Perustelujen mukaan sarja on loppuun saakka hiottua tv-kerrontaa, joka täyttää kansainväliset kriteerit, mutta on silti suomalainen. Laatu myös näkyy joka minuutissa. Tv-käsikirjoituksen palkinto myönnettiin Kaarina Hazardille ja Leea Klemolalle käsikirjoituksesta tv-sarjaan Hopeanuolet. Kolmejaksoista sarjaa kiitettiin mukaansatempaavasta tarinasta ja äkillisistä käänteistä, jotka takaavat, että katsoja ei mitään vaiheessa arvaa, missä ollaan menossa. Draamatuomariston erikois-Venla meni Kari Väänäselle ja tv-sarjalle Taivaan tulet. Euroviisut viime vuoden paras musiikkiohjelma Linnanmäen Peacock-teatterissa järjestetyssä tilaisuudessa viime vuoden parhaana musiikkiohjelmana palkittiin Helsingin Euroviisut, joka nähtiin Yleisradion kanavilla. Parhaana komediasarjana palkittiin puolestaan yleisön edessä kuvattu sketsisarja Läpiveto (YLE TV1), jota kiitettiin uskalluksesta ja kunnianhimosta. Ota tai jätä (Nelonen) palkittiin parhaana game show'na. Ohjelmaa kuvattiin idealtaan yksinkertaiseksi mutta erittäin toimivaksi. Viihderaadin valintana palkittiin MTV3:n Tanssii tähtien kanssa. Perusteiden mukaan se yhdisti onnituneesti hien ja huumorin, glitterin ja glamourin.

Yleisöäänestyksessä tv-katsojat valitsivat vuoden parhaaksi esiintyjäksi Romano-TV:stä tutun Santeri Ahlgrenin. Toiseksi tuli Risto Kaskilahti ja kolmanneksi Tomas Lundan.

Parhaaksi viihdeohjelmaksi yleisö äänesti Turvetta ja timantteja. Toiseksi eniten ääniä sai Se on siinä. Kolmanneksi äänestettiin Tanssii tähtien kanssa. Viihdetuomariston erikois-Venlan taas sai Idols. Gaalan voittajat valittiin Yleisradion, MTV3:n ja Nelosen tuotannosta. Tämänvuotisen gaalan juonsi Jukka Puotila. YLE Uutiset

Lähteet: Venla 2007 -sivusto

Lue seuraavaksi