Barroso vaatii Italiaa ratkaisemaan Napolin jätekriisin

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso patistaa Italian hallitusta rakaisemaan Napolia ja sen ympäristöä kiusaavan jäteongelman. Barroso ottaa asian puheeksi tavatessaan tänään Italian pääministerin Romano Prodin Maltan pääkaupungissa Vallettassa.

Ulkomaat

Barroso sanoi perjantaina Italian uutistoimiston ANSA:n mukaan, että EU seuraa tiiviisti, mitä tapahtuu Campanian alueella, johon Napoli kuuluu. Hän muistutti myös, että komissio on jo viime kesänä käynnistänyt oikeusprosessin Italiaa vastaan, koska se ei noudata EU:n jätedirektiiviä. Barroso toivoi Italian hallituksen ryhtyvän pian toimiin Napolin jätekriisin ratkaisemiseksi.

Napolin läntisen esikaupungin Pianuran asukkaat ovat katkaisseet liikenteen alueella estääkseen viranomaisia avaamasta kaatopaikkaa, joka suljettiin yksitoista vuotta sitten.

Napolin jätehuolto lakkasi toimimasta joulun aikaan, kun seudun kaatopaikat täyttyivät. Kaupungin kaduilla lojuu tuhansia tonneja jätteitä.

Alkuviikosta lähtien Napolin ja Campanian jätteitä on kuljetettu muille alueille Italiaan. Sardiniassa osoitettiin torstai-iltana mieltä, kun ensimmäinen jätteillä lastattu laiva kiinnittyi saaren pääkaupungin Cagliarin satamaan.

Lähteet: Reuters, DPA