Robbie Williams uhkaa jättää levy-yhtiönsä EMIn

Robbie Williams uhkaa jättää levy-yhtiönsä EMIn. Williams ei aio tehdä uutta albumia levy-yhtiölle, koska ei tiedä, kuinka hänen levyään markkinoitaisiin. EMIstä ovat äskettäin lähteneet Paul McCartney ja Radiohead ja huhujen mukaan myös Coldplay ja Kylie Minogue harkitsevat levy-yhtiön jättämistä.

viihde

Robbie Williamsin manageri kertoo The Times -lehden haastattelussa, että laulaja on ollut tyytymätön levy-yhtiönsä EMIn toimintaan, sen jälkeen kun pääomasijoitusyhtiö Terra Firma osti sen. Managerin mukaan yhtiön suunnitelmat markkinoinnin sekä digitaalisen musiikin jakelun suhteen ovat niin epäselvät, ettei Williams halua tehdä EMIlle enää uutta albumia. Williams allekirjoitti neljä albumia käsittävän sopimuksen EMIn kanssa vuonna 2002. Laulaja kertoi äskettäin, ettei aio tehdä uutta albumia tämän vuoden aikana, eikä aio myöskään keikkailla lähiaikoina.

Robbie Williamsista on tullut yksi EMIn menestyneimmistä artisteista, sen jälkeen kun hän jätti Take That -poikabändin vuonna 1995. Williamsin albumeja on myyty maailmaanlaajuisesti lähes 47 miljoonaa kappaletta.

EMI on jo menettänyt menestyneimpiä artistejaan. Muiden muassa Paul McCartney ja Radiohead jättivät levy-yhtiön äskettäin. Uusin yhtiön vastoinkäymisistä oli se, kun EMIn Britannian päällikkö Tony Wadsworth jätti firman 26 työvuoden jälkeen. Vuosien aikana Wadsworth solmi sopimukset mm. Radioheadin, Blurin ja Sugababesin kanssa. Wadsworthin erosta on ollut tyytymätön mm. EMIn suurbändi Coldplay, joka on harkitsemassa EMIstä lähtemistä.

Lähteet: Reuters, BBC