1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Peter Panin Lontoon-koti on kaupan

Lontoolainen talo, jossa lastenklassikko Peter Pan on todennäköisesti kirjoitettu, on kaupan. Kuusimakuuhuoneinen, 313 neliömetrin asuinkiinteistö Kensington Gardens -puistoa vastapäätä on myynnissä lähes yhdeksän miljoonan euron hintaan.

Kirjailija James Matthew Barrie asui viktoriaanisessa talossa 1900-luvun vaihteessa ja tapasi puistossa viisi poikaa, jotka innoittivat hänen töitään.

Taloa kauppaava kiinteistönvälittäjä Will Pitt kertoo, että ainutlaatuisen historiallinen talo on aiheuttanut melkoisen kuhinan markkinoilla.

- Kukapa ei haluaisi seistä Peter Panin lastenkamarissa? Nykyiset omistajat rakastuivat talon historiallisiin erityispiirteisiin. Esimerkiksi kylpyhuoneen lavuaari on alkuperäinen, samoin ruokahissi, Pitt markkinoi uniikkia kohdettaan.

J.M. Barry julkaisi ensimmäisen Peter Pan -tarinansa vuonna 1902. Kaksi vuotta myöhemmin hän kirjoitti toisen seikkailutarinan, jossa olivat mukana muiden muassa Helinä-keiju ja Kapteeni Koukku. Myöhemmin samat hahmot nousivat kuuluiksi myös lukuisissa erilaisissa näytelmä-, kirja- ja elokuvasovituksissa.