Clickair lopettaa Suomen lennot

Espanjalainen halpalentoyhtiö Clickair lopettaa lennot Suomeen tammikuun lopussa. Yhtiön mukaan viime vuoden keväällä aloitettua reittiä ei ole saatu kannattavaksi, sillä koneet ovat lentäneet vain noin 50 prosentin täyttöasteella.

talous

Reitin nopea lakkauttaminen liittyy Clickairin toiminnan tehostamiseen. Helsingin ohella yhtiö lopettaa lennot Barcelonan ja Amsterdamin välillä sekä muutamia Espanjan sisäisiä reittejä.

Yhtiö on myös peruuttanut osan täksi vuodeksi ilmoitetuista reittilaajennuksista ja konehankinnoista. Syynä on kohonnut polttoaineen hinta ja halpalentoyhtiöiden raju hintakilpailu Espanjan markkinoilla.

Yhtiö kuljetti viime vuonna lähes ennakkoon arvioimansa määrän matkustajia, eli 4,6 miljoonaa, mutta lippujen keskihinnat jäivät ennakoidusta. Erityisesti vuoden 2007 viimeisellä puoliskolla yhtiön tuotot jäivät ennakoidusta.

Clickair on lähestynyt sähköpostilla niitä Barcelonan reitin matkustajia, jotka ovat ehtineet varata lentonsa 1. helmikuuta tai sen jälkeen ja ehdottanut matkan aikaistamista, tai luvannut palauttaa jo maksetut rahat takaisin.

Clickair on vuonna 2006 toimintansa aloittanut halpalentoyhtiö, jonka yksi omistajista on Espanjan kansallinen lentoyhtiö Iberia.

YLE Uutiset