Vanhanen tapasi Bill Gatesin

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja Microsoftin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates ovat tavanneet torstaina Microsoftin pääkonttorissa Redmondissa, Seattlen lähellä.

Kotimaa

Tapaamisen yhteydessä julkistettiin virtuaalinen kouluympäristö -hanke. Microsoft tarjoaa Suomen peruskouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja opppilaille käyttöön maksuttoman Windows Live -palveluvalikoiman.

Live@edu -palvelu mahdollistaa esimerkiksi sähköisten lukujärjestysten, chatin ja ilmoitustaulujen käyttöönoton koulumaailmassa. Palvelu pitää sisällään myös Hotmail-sähköpostin ja Windows Messenger -pikaviestimen.

- Hanke tukee hyvin Suomen tietoyhteiskunnan kehitystä myös koulumaailmassa, ja se vastaa hyvin meidän tietoyhteiskuntatavoitteitamme, pääministeri Vanhanen kiitteli.

Tapaamisessaan Vanhanen ja Gates sivusivat myös Jokelan kouluammuskelua ja pohtivat, millainen vastuu Microsoftin kaltaisilla internet-toimijoilla on vastaavien tapauksien estämisessa.

Vahnanen tapasi myös Googlen perustajat Vanhanen tapasi aiemmin päivällä Kaliforniassa Googlen perustajat Larry Pagen ja Sergey Brinin. Larry Page kertoi Vanhaselle, että Google etsii koko ajan uusia ostokohteita. Viime vuonna Google osti yhteensä 27 yritystä, joista yksi oli suomalainen Jaiku. Page vakuutti että Google pitää suomalaisia innovaatioita tarkasti silmällä jatkossakin. Googlen menestystarinan luomisessa lähes alusta asti mukana ollut, äidin puolelta suomalaista sukua oleva, yhtiön tuotepäällikkö Marissa Mayer puolestaan yllätti pääministerin paljastamalla, että Suomi on itse asiassa googlelaisille merkittävä mittayksikkö. - Vitsailemme usein, että jos muissa maissa googlattaisiin yhtä ahkerasti kuin Suomessa, Googlella menisi vieläkin paremmin. Suomessa tehtävät haut ovat maanne väestöpohjaan suhteutettuna aivan maailman huippuluokkaa, Mayer kertoi. Kaksi tuntia kestäneen Google-vierailun aikana pääministeri Vanhanen ja Googlen tietokonegurut käsittelivät myös internetin leviämisen mukana syntyneitä vakavia haasteita, esimerkiksi kuva- ja tekstimateriaalien levittämisen vastuukysymyksiä ja yksityisyyden suojaa. Vanhasen paluu aikaistui

Vanhasen oli määrä palata Suomeen perjantain kuluessa. Hänen paluunsa kuitenkin aikaistuu, sillä hänen aikataulunsa mukainen paluulentonsa peruuntui Lontoossa sattuneen pienen lentokoneturman takia. Vanhanen palaa Suomeen jo aikaisemmalla lennolla.

Lähteet: YLE Uutiset