Hyppää sisältöön

Käsikirjoittajien lakko uhkaa myös Grammy-gaalaa

Yhdysvaltain käsikirjoittajien lakko uhkaa myös kolmen viikon kuluttua pidettävää musiikkialan Grammy-palkintojuhlaa. Grammyt jakava musiikkialan ammattilaisten järjestö on pyytänyt jäseniään allekirjoittamaan vetoomuksen, jonka avulla käsikirjoittajat saataisiin töihin tilaisuutta varten. Käsikirjoittajia edustava liitto on myös ilmoittanut aikovansa asettaa lakkovartion juhlapaikan ulkopuolelle.

Aiemmin tässä kuussa tv- ja elokuva-alan Golden Globe -gaala jouduttiin perumaan osanottajien puutteen vuoksi. 10. helmikuuta pidettävää Yhdysvaltain tärkeimpien musiikkipalkintojen jakotilaisuutta uhkaa nyt sama kohtalo.

Useat muusikot aikovat osoittaa näyttelijöiden tavoin tukeaan lakkoileville käsikirjoittajille boikotoimalla Grammy-tilaisuutta. Lisäksi monet palkintoehdokkaat, kuten Justin Timberlake ja Alicia Keys ovat myös näyttelijöitä. Toisaalta esimerkiksi Beoynce sekä Foo Fighters -yhtye ovat ilmoittaneet aikovansa esiintyä Grammy-gaalassa käsikirjoittajien lakosta huolimatta.

Grammy-juhlasta vastaavan musiikkialan järjestön puheenjohtaja Neil Portnow on ihmetellyt julkisuudessa mitä tekemistä musiikkipalkinnoilla ja käsikirjoittajien lakolla on toistensa kanssa. Portnow on myös vakuuttanut, ettei Grammy-tilaisuutta ei supisteta Golden Globe -gaalan tavoin pienimuotoiseksi lehdistötilaisuudeksi.

AP, YLE Uutiset