1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Jarkko Laineen aforismit palkittiin

Edesmenneen Jarkko Laineen (1947 - 2006) teos Kolmas mustakantinen vihko on valittu vuoden 2007 aforismikirjaksi. Tunnustuksen myönsi Suomen aforismiyhdistys.

kulttuuri

Yhdistyksen kolmihenkinen raati perusteli valintaansa Jarkko Laineen teoksen rohkeudella ja yllättävyydellä. Raadin mielestä Kolmas mustakantinen vihko on maailmankatsomuksellisesti virkistävän omaperäinen sekä siistimättömyydessään elävän rosoinen ja monipuolinen. Mietteiden kirjo on laaja.

Esimerkkejä Laineen palkitusta teoksesta:

Tietoyhteiskunnassa asuu luuloihminen. Löysin polun. Tähän elämänaikaan! Sen on parasta olla oikopolku. Media ei enää keksi skuuppeja, se ostaa niitä tukusta. Mihin kohtaan lähtemisen riemua on haudattuna koti-ikävän siemen? Terävä kieli ei leikkaa leipää. Haluaisi elää erakkona, mutta hakeutuu iltapäivälehtien lämpöön. Media auttaa unohtamaan mitä todella tapahtuu. Ei koskaan ehtinyt elää - "työeste". Laine on julkaissut aforismeja aiemmin teoksissaan Mustakantinen vihko (1999), Toinen mustakantinen vihko (2003) ja Tupakointi on halvempaa kuin rakentaminen (2006). YLE Uutiset

Lue seuraavaksi