Wallin kannattaa kansallista nettipokeria

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) kannattaa kansallisen nettipokerin järjestämistä.

Kotimaa

Wallinin mukaan nykytilanne on huono, sillä ongelmapelaaminen lisääntyy ja kansainvälisten sivustojen pelituotot valuvat veroparatiiseissa toimiviin yrityksiin.

Parempi vaihtehto olisi Wallinin mukaan se, että joko Veikkaus tai RAY ottaisi vastuun nettipokerin järjestämisestä. Näin tuotot päätyisivät kansalaisyhteiskunnan käyttöön. Kansallinen toimija voisi myös asettaa 18 vuoden ikärajan pelaajille.

STM ei lämpene ehdotukselle

Sosiaali- ja terveysministeriössä kotimainen nettipokeri ei saa kannatusta.

Ministeriön hallitusneuvos Kari Paaso on sitä mieltä, että kansallista nettipokeria ei kannattaisi ainakaan vielä järjestää. Hänen mukaansa pitäisi ainakin odottaa parasta aikaa arpajaislain muutosta pohtivan toimikunnan ehdotuksia.

Ehdotusten jälkeenkin hän olisi varovainen, sillä uusien kansallisten pelien perustaminen saattaisi Paason mukaan uhata jopa suomalaista rahapelimonopolia. Sen oikeudesta kun keskustellaan parhaillaankin EU:ssa.

Wallin muistuttaa, että Ruotsi antoi pari vuotta sitten kansalliselle rahapeliyhtiölle Svenska Spelille mahdollisuuden tarjota nettipokeria.

Kari Paaso kuitenkin toteaa, että Ruotsin kokemukset eivät ole viime vuonna julkaistun raportin mukaan olleet ainakaan hyviä. Hänen mukaansa kansallinen nettipokeri ei ole länsinaapurissa vähentänyt ulkomaalaisilla nettisivuilla pelaamista, sillä kotimainen vaihtoehto on tuonut uusia pelaajia nettipokerin pariin. Pelaajajoukkoon on liittynyt naisia ja ikääntyviä ihmisiä. Näin kansallinen nettipokeri on Paason arvion mukaan vain lisännyt pelaamista ja myös peliongelmia.

Lähteet: YLE Uutiset