Sähköpostien urkintalain valmistelu loppusuoralla

Kiistaa herättäneen sähköpostien urkintalain valmistelu on edennyt loppusuoralle. YLE Uutisten tietojen mukaan hallituksen piti käsitellä sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosta tänään.

Kotimaa

Asian käsittely on kuitenkin lykkääntynyt oikeuskanslerin pyynnöstä. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka haluaa vielä käydä lakiesityksen läpi liikenne- ja viestintäministeriön kanssa.

Sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosta on valmisteltu jo pidemmän aikaa. Lainmuutoksella on haluttu täsmentää työnantajan oikeutta selvittää työntekijöiden sähköpostiliikennettä. Työnantaja voi jo nyt selvittää sähköpostin tunnistetietoja esimerkiksi silloin, kun sillä on aihetta epäillä väärinkäytöksiä. Työnantaja voi selvittää sähköpostin lähettäjän ja vastaanottajan nimet sekä viestin lähetysajan. Viestin sisältöä työnantaja ei voi lukea.

Työnantajat pitävät nykyistä lakia niin epämääräisenä ja tulkinnanvaraisena, että sitä on pakko täsmentää. Lakiehdotuksen arvostelijat ovat moittineet sitä työntekijöiden yksityisyyden loukkaamisesta.

Lakiesitys annettaneen eduskunnan käsittelyyn kevätistuntokauden aikana.

Lähteet: YLE Uutiset