Nokian vesikriisin suorat kulut 1,5 miljoonaa

Nokian vesikriisin lasku on tähän mennessä noussut noin 1,5 miljoonaan euroon, selviää kaupunginvaltuuston saamasta tilannekatsauksesta. Suorien kulujen lisäksi summaan pitää lisätä tulevat vahingonkorvaukset ja vesilaskujen hyvitykset.

Kotimaa

Nokian valtuusto ei keskustellut maanantaisessa kokouksessaan vesikriisistä tehdystä taloudellisesta selvityksestä. Keskustelu aiotaan käydä kesäkuussa viime vuoden tilinpäätöksen yhteydessä.

Nyt tavoitteena on hoitaa vesiasiat kuntoon ja pohtia jatkotoimia sen jälkeen.

Nokian valtuuston puheenjohtajan Seppo Kallion mukaan kaupungin valmiussuunnitelmassa ja ohjeissa ei ole isoja puutteita.

Giardia-alkueläintä metsästetään uudella menetelmällä Nokian verkostovedestä on tänään etsitty vatsatautia aiheuttavia giardia-alkueläimiä uudella menetelmällä. Aiemmin vain tutkimuskäytössä ollutta konsentrointia käytettiin nyt ensimmäistä kertaa epidemiatilanteessa. Näytteitä otettiin neljästä kohteesta eri puolilta Nokiaa. Tarkoituksena on löytää vedessä mahdollisesti olevia alkueläimiä. Aiemmin giardiaa on löydetty vain verkoston seinämästä YLE Uutiset