Schwarzenegger tukemaan McCainia

Kalifornian republikaanikuvernööri Arnold Schwarzenegger ryhtyy tukemaan senaattori John McCainia puolueen presidenttiehdokastaistossa.

Ulkomaat

Schwarzeneggerin tuen uskotaan vauhdittavan entisestään John McCainin kannatusta. McCain johtaa republikaanien taistelua puolueen presidenttiehdokkuudesta. Ensi viikon tiistaina presidentinvaalien esivaalit järjestetään 24 osavaltiossa, minkä takia päivää kutsutaan Yhdysvalloissa supertiistaiksi.

Schwarzenegger kertoo valinneensa McCainin, koska tämä pystyy työskentelemään sekä demokraattien että republikaanien kanssa. Schwarzenegger itse on taustaltaan republikaani. Hän hallinnoi Kaliforniaa, jossa on aiemmissa vaaleissa suosittu demokraattien ehdokkaita.

Schwarzenergger kertoi päättäneensä antaa tukensa McCainille, kun maltillinen republikaani, New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani vetäytyi presidenttitaistosta ja antoi tukensa McCainille. McCain kuitenkin muistuttaa äänestäjiä, että hän tarvitsee myös konservatiivisten republikaanien tuen, jotta voisi voittaa marraskuun presidentinvaalit.

Schwarzenegger ja McCain ovat olleet ystäviä jo vuosia. Schwarzenegger pidättäytyi kuitenkin tähän asti tukemasta McCainia, koska hänen toinen ystävänsä Rudy Giuliani oli mukana esivaalitaistossa. Giuliani vetäytyi kilpailusta keskiviikkona.

Lähteet: AP, Reuters