Hyppää sisältöön

Feldt-Ranta jättää SDP:n puolusihteerin tehtävän

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta jättää tehtävänsä ensi kesäkuun puoluekokouksessa. Kolme vuotta puoluesihteerinä toiminut Feldt-Ranta ei aio kuitenkaan luopua politiikasta. Varsinais-Suomen sosialidemokraattisen piirin puheenjohtaja Ari Korhonen kertoo olevansa kiinnostunut SDP:n puoluesihteerin tehtävistä.

Feldt-Ranta kertoo YLEn haastattelussa, että luopuminen ei liity SDP:n eduskuntavaalitappioon tai puolueen valtakamppailuun. Vetäytymisen syyt ovat henkilökohtaiset.

- Kyllä nämä on ihan henkilökohtaisia syitä. Totta kai vaalitappio oli meille kaikille vaikea ja raskas. Mutta se kuuluu tähän poliittiseen toimintaan, että välillä on myötä- ja vastoinkäymisiä. Ei sillä vaalitappiolla sinällään ole mitään yhteyttä tähän luopumiseeni, Feldt-Ranta sanoo.

Feldt-Ranta sanoo, että häntä ei ole pyydetty vetäytymään tehtävistään.

- Ei minulle ole tullut mitään tämän tyyppisiä pyyntöjä. Hyvin monet on toivoneet, että olisin käytettävissä jatkossa. Tämä oli henkilökohtainen päätökseni, johon olen kypsynyt syksyn ja talven aikana, Feldt-Ranta sanoo.

Ari Korhonen kiinnostunut puoluesihteerin tehtävistä

Varsinais-Suomen sosialidemokraattisen piirin puheenjohtaja Ari Korhonen kertoo olevansa kiinnostunut SDP:n puoluesihteerin tehtävistä. Hän tekee ratkaisun puoluesihteeriehdokkaaksi lähtemisestä kuitenkin myöhemmin.

Korhonen arvioi, että Varsinais-Suomen piirissä Eero Heinäluoman kannatus seuraavaksi puheenjohtajaksi on suurempi kuin Erkki Tuomiojan.

Korhonen suhtautuu varovaisen myönteisesti puheenjohtajan valintaan neuvoa-antavalla jäsenäänestyksellä. Jäsenäänestystä ei tulisi järjestää kuitenkaan ennen kesäkuun puoluekokousta.

- Mitä tulee neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämiseen jo ennen Hämeenlinnan puoluekokousta, niin en ole nähnyt sitä hyvänä, sillä tämä ehdotus tulee olemassa olevien pelisääntöjen ulkopuolelta. Ja siihen liittyy avoimia kysymyksiä ja riskejä, Korhonen sanoo.