1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Meditaatioguru Maharishi Mahes Yogi on kuollut

Intialainen meditaatioguru Maharishi Mahesh Yogi on kuollut. Hän kehitti transsendenttisen mediataation tekniikan ja toimi hengellisenä neuvonantajana miljoonille meditoijille.

Maharishi aloitti maailmanlaajuisen liikkeensä 1950-luvun lopulla. Hän nousi julkisuuteen opastamalla Beatles-yhtyeen jäseniä ja muita 1960- ja 1970-luvun kulttihenkilöitä mietiskelyssä.

Maharishi vieraili Suomessa vuonna 1973. Tuolloin hän kehotti suomalaisia mietiskelemään 15 minuuttia päivässä.

Kaikkiaan kuusi miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa osallistui Maharishin mietiskelyopetukseen.

Vuona 1990 Maharishin päämaja muutettiin Alankomaihin, Vlodropin kylään. Vuosien mittaan maailmanrauhan edistämisestä ja transsendenttisesta mietiskelystä kasvoi laaja yritysimperiumi, jolla on toimintaa luonnonlääkkeiden ja kosmetiikan myynnistä kiinteistökauppaan.

Maharishin Maailmanrauhan maailmanlaajuinen maa -järjestön talousvastaava Benjamin Feldman kertoi tammikuun lopussa, että joogi ei ole pettynyt vaikka mietiskely ei ole vielä saanut aikaan maailmanrauhaa. - Joskus kestää hiukan aikaa ennen kuin maailma ehtii mukaan kehitykseen, Feldman sanoi. Maharishi jäi eläkkeelle tammikuun lopussa. Hän kuoli kotonaan Alankomaissa 91 vuoden iässä. YLE Uutiset