Kotimaan uutiset kiinnostavat nuoria enemmän kuin sarjakuvat

Nuoret lukevat sanomalehdistä kaikkein eniten kotimaan uutisia. Tuoreen tutkimuksen mukaan kotimaan uutiset on noussut seuratuimmaksi aihealueeksi sarjakuvien sekä radio- ja tv-ohjelmatietojen ohi.

Kotimaa

Sanomalehtien Liiton Taloustutkimuksella teettämän Nuorten mediankäyttötutkimuksen mukaan sanomalehtiä lukevista nuorista 96 prosenttia seuraa kotimaan uutisia. Lähes yhtä paljon nuoria kiinnostavat oman paikkakunnan uutiset.

Seuraavaksi aktiivisimmin nuoret seuraavat rikos- ja onnettomuusuutisia. Näiden jälkeen tulevat radio- ja tv-ohjelmatiedot sekä sarjakuvat.

Kaikkein vähiten nuoret seuraavat sanomalehdistä kirkollisia uutisia sekä maatalousuutisia. Lisäksi vain osa nuorista on kiinnostunut yritys- ja talousuutisista.

Erilaisten uutisten lukeminen kasvaa tutkimuksen mukaan iän karttuessa.

Tytöt näyttävät olevan poikia kiinnostuneempia kulttuuriuutisista, kouluun ja opiskeluun liittyvistä uutisista sekä nuorten palstoista. Pojat puolestaan ovat kiinnostuneempia urheilu-uutisista ja uuteen teknologiaan liittyvistä jutuista.

Nuoret lukevat sanomalehtiä lähes yhtä usein aamuisin ennen koulua ja iltapäivisin koulun jälkeen. Arkiaamuisin 40 prosenttia ehtii lukemaan lehden ja 44 prosenttia syventyy lehden pariin iltapäivisin klo 15-18. Iltakuuden jälkeen sanomalehteä lukee 17 prosenttia nuorista.

YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus