1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Rolling Stones -elokuva potkaisi Berliinin elokuvajuhlat käyntiin

Berliinin elokuvajuhlat alkoivat torstaina. Avausiltana valkokankaalla nähtiin Martin Scorsesen ohjaama Shine a Light. Se on kaksituntinen konserttidokumentti, jonka pääosassa on veteraaniyhtye Rolling Stones.

kulttuuri

Dokumentti on kuvattu kahdessa konsertissa newyorkilaisessa Bacon-teatterissa vuonna 2006. Scorsese on tunnettu siitä, että hän on käyttänyt aina elokuvissaan Rolling Stonesin musiikkia.

Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjan pääpalkinnosta, Kultaisesta karhusta, kilpailee tänä vuonna pitkästä aikaa myös suomalainen elokuva.

Petri Kotwican ohjaama Musta jää on ensimmäinen Kultaisesta karhusta kilpaillut suomalainen elokuva 18 vuoteen. Elokuva esitetään elokuvajuhlilla perjantaina. Edellinen kilpasarjaan päässyt suomalaiselokuva oli Pekka Parikan ohjaama Talvisota vuonna 1990. Kolmiodraaman aineksista tehty jännittävä Musta jää menestyi erinomaisesti viime viikolla Suomen Jussi-gaalassa, jossa elokuvalle jaettiin kuusi pystiä. Mustan jään kanssa Berliinissä kilpailevat muun muassa Mike Leigh'n Happy-Go-Lucky, Erick Zoncan Julia ja Isabel Coixetin Elegy. Elokuvajuhlilla nähdään myös suomalainen lyhytelokuva Firewood. Miikka Leskisen ohjaama elokuva kilpailee lyhyiden elokuvien Generation 14plus -kilpailussa. Kymmenen päivää kestävä festivaali loppuu 17. helmikuuta. YLE Uutiset

Lähteet: Lue Berliinin filmijuhlista lisää niiden omilta verkkosivuilta

Lue seuraavaksi