Uutisvuoto täyttää 10 vuotta

Ajankohtaissatiiri Uutisvuoto täyttää 10 vuotta. Vuonna 1998 alkanut ohjelma juhlii syntymäpäiviään lauantaina 23.2., kun vieraiksi juhlaohjelmaan saapuvat valtioneuvos Riitta Uosukainen ja Kultainen tv -palkinnolla juuri palkittu Arto Nyberg.

Uutisvuoto perustuu brittiformaattiin Have I Got News For You, jota on tehty Britanniassa jo vuodesta 1990 lähtien. Yleisradiolle ohjelmaa on tuottanut 10 vuoden ajan tuotantoyhtiö Broadcasters. Uutisvuoto on YLEn TV1:n vanhin ja suosituin viihdeohjelma ja sitä katsoo lauantai-iltaisin keskimäärin 650 000 ihmistä. Maanantaista uusintaa katsoo keskimäärin 400 000 ihmistä. Uutisvuoto teki katsojaennätyksensä tammikuussa 2006, kun ohjelma keräsi ruutujen ääreen lauantaina 21.1. parhaimmillaan 1 570 000 katsojaa. Jakson vieraina olivat presidenttiehdokkaat Sauli Niinistö ja Tarja Halonen.

Ensimmäisessä ohjelmassa vuonna 1998 vieraina olivat Riitta Havukainen ja Juha Siltanen. Sen jälkeen ohjelmassa ovat vierailleet muun muassa Paavo Väyrynen, Danny, Esko Aho, Lola Odusoga, Arvi Lind, Paula Koivuniemi, Joulupukki ja Ransu-koira.

Vuonna 2007 ohjelman toinen kapteeni Tommy Tabermann jätti ohjelman tultuaan valituksi eduskuntaan. Katsojat äänestivät Tabermannin tilalle kapteeniksi Stan Saanilan. Ohjelman toinen kapteeni Jari Tervo ja ohjelman ylituomari Peter Nyman ovat olleet alusta saakka mukana ja jatkavat ohjelmassa edelleen.

Ensi viikon lauantaian juhlalähetys on järjestyksessä 337. jakso. Se tekee yhteensä noin 170 tuntia ohjelmaa.