1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kalliomäki: Nuorekas puheenjohtaja SDP:lle

SDP:n vaalitappion selvittelyä johtanut kansanedustaja Antti Kalliomäki kaipaa uutta ilmettä ja nuorekasta energiaa puolueen uudelta puheenjohtajalta.

Kalliomäen mukaan SDP:n pitää tulevaisuudessa olla ihmisten mielissä uudistaja eikä vanhoillinen. Kannatuksen parantamiseksi SDP:n pitäisi esittää myönteinen mahdollisuus tulevaisuudesta ja puheenjohtajan edustaa uutta ilmettä.

- Haussa on uusi ilme ja nuorekasta energiaa johtoon. Nuorekkaalla johdolla on yksi tapa edetä, mutta nuorekkaan johdon on toimittava käytännössä vaadittavalla tavalla, Kalliomäki puntaroi YLE Uutisten haastattelussa.

Kalliomäen mielestä hän itse tai kansanedustaja Erkki Tuomioja eivät edusta uutta ilmettä.

Paasio: Keskityttävä asiakysymyksiin Puolueen entisen puheenjohtajan Pertti Paasion mielestä demareiden olisi nyt keskityttävä asiakysymyksiin ehdokasasettelun sijaan. Paasio kannattaa myös neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämistä. SDP:n puheenjohtajapesti on parissa päivässä saanut liudan mahdollisia hakijoita. Heidän olisi nyt löydettävä vastaus siihen, mihin Eero Heinäluoma ei eduskuntavaalitappion jälkeen osannut vastata eli minne puoluetta pitäisi johtaa. Puolueen puheenjohtajana vuosina 1987 - 1991 toiminut Pertti Paasio toivoo ennen kaikkea keskustelua asiakysymyksistä. Paasion mukaan puolueen laajan jäsenkentän on nyt syytä osallistua keskusteluun. - Keskustelu voi olla myös repivä, mutta sellaisia merkkejä ei nyt ole ilmassa. Tilanne on uusi ja tällä hetkellä vallitsee toiveikas ilmapiiri, Paasio sanoo. Paasio kannattaa myös neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämistä ennen kesän puoluekokousta. Se toisi hänen mukaansa arvoa puolueen jäsenyydelle. Omaa suosikkiaan Paasio ei vielä nimeä. Hän pitää mahdollisena, että johtoon nousisi nuori nainen. Se ei hänen mukaansa saa kuitenkaan olla itsetarkoitus poliittisen sisällön kustannuksella. Lipponen: Nyt on aika puhdistaa pöytä

Sdp:n entisen puheenjohtajan Paavo Lipposen mielestä puolueen johtoon pitää saada Eero Heinäluoman jälkeen henkilö, jolla on mahdollisimman vähän vanhoja rasitteita.

Lipponen sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa, että puolueessa on nyt tilaisuus puhdistaa pöytä ja jättää vanhat vastakkainasettelut taakse.

Lipponen sanoo Heinäluoman tehneen puoluejohtajana parhaansa ja muidenkin pitäisi kantaa vaalitappiosta vastuu.