1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Urpilainen mukaan SDP:n puheenjohtajakisaan

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jutta Urpilainen asettuu ehdolle SDP:n puheenjohtajan tehtävään.

- Puolueen uudistustyö tarvitsee johtajaa, joka ei jarruttele vaan jatkaa täysillä eteenpäin. Minulla on tähän uskoa ja paloa - sekä annettavaa Suomelle ja suomalaisille, Urpilainen toteaa tiedotteessaan.

Lisäksi Urpilainen on sitä mieltä, että puoluejohdon on tunnettava paitsi SDP:n perusarvot, myös niiden ihmisten arki, jotka ovat politiikkaan pettyneet.

- Meidän tehtävämme on palauttaa ihmisten usko tulevaisuuteen, Urpilainen summaa.

Guzenina-Richardson havittelee varapuheenjohtajan paikkaa Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ei lähde SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi. Hän tavoittelee kuitenkin varapuheenjohtajan paikkaa kesän puoluekokouksessa. - Haluan keskittyä sosiaali- ja terveyspolitiikan tekemiseen eduskunnassa ja kunnanvaltuustossa, Guzenina-Richardson perusteli päätöstään YLE Uutisille. Guzenina-Richardson on Espoon kaupunginvaltuutettu. Guzenina-Richardson sanoo TV2:n Ajankohtaisessa kakkosessa, että hän uskoo SDP:n puoluejohdon olevan tulevaisuudessa laaja ja kansalaisia kuunteleva. Hänen mukaansa puolueenjohdossa täytyy painottaa yhä enemmän tiimityöskentelyä. Guzenina-Richardson ei suoraan ilmoittanut, ketä tukee puheenjohtajakisassa. - Puolueen uudistaminen ei ole sitä, että vaihdetaan vanha kasvo toiseen vanhaan kasvoon, Guzenina-Richardson kuitenkin pohti, kun häneltä kysyttiin Erkki Tuomiojan mahdollisesta noususta puoluejohtajaksi. Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri puolestaan ilmoitti samassa ohjelmassa kertovansa mahdollisesta puoluejohtajakilpaan lähtemisestään tiedotustilaisuudessa keskiviikkona kello 10. Urpilaisen lisäksi kesän puoluekokouksessa käytävään puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut toistaiseksi vain Erkki Tuomioja. Myös moni muu SDP:n poliitikko kertoo harkinneensa ehdokkuutta. YLE Uutiset