Yhdysvalloissa ampumavälikohtaus yliopistossa Chicagon lähellä (katso video)

Yhdysvalloissa kuusi ihmistä on kuollut ammuskelussa Chicagon lähistöllä sijaitsevassa Pohjois-Illinois'n yliopistossa. Luentosaliin tunkeutunut asemies tappoi viisi ihmistä ja ampui lopuksi itsensä.

Ulkomaat

Uhreista neljä oli naisia ja yksi oli mies. Lisäksi ammuskelussa loukkaantui useita ihmisiä.

Paikalliseen sairaalaan on viety loukkaantuneena kaikkiaan 21. Heistä seitsemän on kriittisessä tilassa, seitsemällä on vakavia vammoja ja loput ovat olosuhteisiin nähden kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Ampuja oli korkeakoulun entinen opiskelija. Mustiin pukeutuneella nuorella miehellä oli mukanaan haulikko ja kaksi muuta asetta. Ampujan motiivista poliisi ei osaa sanoa vielä mitään.

Yksi paikalla olleista opiskelijoista kertoi paikallisradiolle, että luentosalissa oli ammuskelun alkaessa arviolta 140 opiskelijaa. Kaikki oppitunnit peruutettiin ammuskelun jälkeen ja 25 000 opiskelijan yliopisto on perjantaina suljettu. Yhdysvaltain oppilaitoksissa on viime vuosina tapahtunut useita ampumatapauksia. Uutistoimisto AP:n mukaan Illinois'n tapaus oli jo neljäs oppilaitosammuskelu yhden viikon aikana. Viime viikolla nainen ampui kaksi opiskelijatoveriaan ja itsensä Louisianassa. Memphisissä Tennesseessä 17-vuotias opiskelija ampui yhden ja haavoitti toista. Viimeisin tapaus sattui Kaliforniassa tiistaina, kun 15-vuotias poika ammuttiin.

Yhdysvaltain historian verisin oppilaitosammuskelu tapahtui Virginiassa sijaitsevassa Virginia Tech -yliopistossa viime vuoden huhtikuussa, kun aseistautunut mies tappoi 32 ihmistä ja itsensä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, YLE Uutiset