Siltalat jättävät WSOY:n ja perustavat oman kustantamon

WSOY:n kirjallinen johtaja Touko Siltala ja tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Aleksi Siltala eroavat yhtiön palveluksesta. Siltalat aikovat toteuttaa haaveensa ja perustaa oman kustantamon.

kulttuuri

Touko Siltalan mukaan kustantamon tulevista kirjailijoista ei ole vielä ollut puhetta. YLE Uutisten tietojen mukaan WSOY:n kirjailijoista kustantamoon ovat lähdössä kuitenkin Finlandia-palkitut Kari Hotakainen ja Pirkko Saisio sekä Leena Lander.

Myös Hannu Raittila on ilmaissut olevansa kiinnostunut uudesta kustantamosta.

- Kustantamoa ei ole vielä olemassa. Se ei ole oikeustoimikelpoinen eikä voi tehdä sopimuksia. Tietääkseni mainituista nimistä ainakaan Hotakainen ja Raittila eivät edes ole julkaisemassa kirjaa ensi syksynä.

Uusi kustantamo aloittaa toimintansa mahdollisesti jo ensi syksynä. Toiminnan on tarkoitus käynnistyä kunnolla ensi vuonna, jolloin se tuo markkinoille jo parikymmentä kirjaa, Touko Siltala kertoo.

Kaunokirjallisuuden ohella kustantamo keskittyy tietokirjallisuuteen historian, politiikan, muistelmien ja elämäkertojen aloilta.

Toimitusjohtaja ei ole kuullut kirjailijoiden lähdöstä Myöskään WSOY:n toimitusjohtaja Veli-Pekka Elonen ei vahvista tietoa kirjailijoiden lähtemisestä. Hänen mukaansa kyseessä ovat vasta arvelut, jotka vahvistuvat, kun kirjailijat kertovat lähtevänsä tekemään seuraavaa teostaan. Toimitusjohtajan mukaan on mahdollista, että lehdessä mainittuja kirjailijoita on siirtymässä pois WSOY:lta. Hänen korviinsa ei kuitenkaan ole kantautunut yhtäkään virallista ilmoitusta. Veli-Pekka Elonen myöntää, että WSOY:n kustannustoimintaan on tulossa varmasti turbulenssia Siltaloiden lähdön ja uuden kustantamon myötä. Sen laajuus selviää hänen mukaansa kuitenkin vasta ajan kuluessa. WSOY:n vt. kirjallisena johtajana toimii kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Harri Haanpää. Tietokirjallisuudesta vastaa toistaiseksi kustannuspäällikkö Mari Wärri.

Lähteet: YLE Uutiset