Soundi palkitsi Juhani Merimaan

Juhani Merimaa on saanut tämän vuoden Soundi-palkinnon. Rocklehti jakaa vuosittain kunniapalkinnon ansioituneelle suomalaiselle musiikin vaikuttajalle. 60-vuotias Merimaa palkittiin työstään Tavastia-klubin luotsaajana sekä Ankkarockin ja Ruisrockin järjestäjänä.

- Hän on osaava liikemies, mutta sen lisäksi henkeen ja vereen rockin ja muusikoiden ystävä, perustelee Soundi-lehden päätoimittaja Timo Kanerva. Juhani Merimaan mukaan huomioiminen tuntuu hyvältä, mutta myös kiusalliselta.

- Onhan täällä muitakin toimijoita, jotka ovat menestyneet ja saaneet paljon aikaiseksi. Toisaalta palkinto on haaste, pitää pystyä vastaamaan odotuksiin, Merimaa kuittaa.

Tavastia-klubin pyörittämistä Juhani Merimaa kuvaa elämäntapakysymykseksi. Hän buukkaa yhä itse Tavastian bändit.

Merimaa uskoo, että Suomessa olisi tilaa myös Roskilden kaltaisille mammuttifestivaaleille. Hänen mukaansa sellaiset tullaan vielä järjestämäänkin, mutta ongelmana on sopivan paikan löytyminen.

Soundi-palkinto myönnettiin nyt neljättä kertaa. Aiemmin palkinto on myönnetty Tuomari Nurmiolle, Alexi Laiholle ja Toni Wirtaselle. Palkinnon saajan valitsee Soundin toimitus.