Cronberg toivoo Vuotos-rauhaa

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg vaatii Vuotos-rauhaa. Cronbergin mukaan pohjoisten jokien tekoaltaiden ympärillä käytävälle keskustelulle on nyt pantava piste.

- Hallituksen sisällä ei ole koskisotaa. Vihreät ovat sitoutuneet hallitusohjelmassa olemassa olevan vesivoiman tehostamiseen, jolla saadaan huomattavasti enemmän energiaa kuin kiistanalaisilla hankkeilla. Koskisodasta puhuminen on poliittista energiantuhlausta. Ei ole mitään mieltä luoda ahdinkoa alueiden ihmisille.

Cronbergin mukaan tekoaltaat ovat uusiutuvan energian määrältään lähes mitättömiä, sillä ne kattavat energian kulutuksesta alle kaksi promillea. Altaiden rakentaminen ei ole Cronbergin mukaan perusteltua myöskään ilmastopoliittisesti, sillä ne kiihdyttäisivät ilmastonmuutosta metaanipäästöjen vuoksi.

Vuotos-rauhaa tarvitaan myös oikeuslaitoksen uskottavuuden kannalta.

- Altaat ovat monen oikeudellisen lukon takana ja Vuotoksesta on jo moneen kertaan päätetty oikeudessa. Vihreiden mielestä lakeja ja Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä tulee kunnioittaa, muuten horjutetaan uskoa koko oikeusvaltioon, Cronberg sanoo.