Kloorivesi puhdistuu Keravalla

Keravan Ahjon alueella vesijohtoverkostoon joutuneen kloorin poistamista on jatkettu läpi yön. Lauantaina aamulla saastuneella alueella tarkastetaan vielä verkoston pienempiä sivuhaaroja.

Kotimaa

Alueen vesijohtovedessä havaittiin perjantai-iltana voimakasta kloorin makua ja hajua, vaikka Keravalla ei veteen lisätä lainkaan klooria. Myös Sipoon Nikkilässä muutama talous on ilmoittanut huomanneensa kloorin hajua ja makua vedessä.

Aineen arvellaan päässeen verkostoon vesitornin syöttövesiputken puhdistuksen yhteydessä.

Mikäli vedessä ei ole kloorin makua tai hajua, vettä voi juoda normaalisti. Huuhtelusta johtuen vedessä voi olla samentumia, jotka eivät ole terveydelle haitallisia. Vettä kehotetaan myös juoksuttamaan, jotta kloori poistuisi kokonaan verkostosta.

Ahjon asukkaille on järjestetty kaksi väliaikaista vedenjakelupistettä K-market Ahjontorilla sekä Sorsakorven elintarvikekioskilla osoitteessa Ratatie 77. Niistä saa vettä kello yhdeksään lauantai-aamuna.

Tilanteen etenemisestä lisätietoja myös Keravan Vesihuollon internetsivuilta: www.kerava.fi/vesihuolto.asp (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Uutiset