1. yle.fi
  2. Uutiset

Evli Pankki perustaa yhteisyrityksen venäläisen Avankon kanssa

Evli Pankki laajentaa toimintaansa Venäjällä. Investointipankki hankkii 49,9 prosentin omistusosuuden yritysjärjestelyihin liittyviä neuvontapalveluja Venäjällä tarjoavasta Avankosta. Evli ei kerro tiedotteessaan kauppahintaa.

talous

Loput omistuksesta jää Avankon toimivalle johdolle. Avankolla on toimistot Pietarissa ja Moskovassa.

- Laajentuminen Venäjällä tukee Evlin strategiaa ja vahvistaa asemaamme Itämeren alueella, joka on päämarkkina-alueemme ja joka kattaa myös Venäjän ja muut entisen Neuvostoliiton tasavallat. Näiden maiden yritysten, toimialojen ja talouksien tunteminen on keskeistä ydinosaamistamme, mikä on meille selkeä kilpailuetu, sanoo Evli Pankin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki yhtiön tiedotteessa.

Lehtimäen mukaan Evli on jo parin vuoden ajan hakenut tapaa laajentaa toimintaansa Venäjän suuntaan. Yhä suurempi osa pankin asiakkaista hakee mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa Venäjällä.

- Avankon partnereilla on erittäin pitkä kokemus työskentelystä ja toiminnasta Venäjällä ja heillä on laaja asiakaskunta, joka koostuu sekä suomalaisista, venäläisistä että pohjoismaisista yrityksistä. Mikä tärkeintä, Avankolla on Venäjällä erittäin laaja kontaktiverkko paikalliseen liike-elämään ja vaikuttajiin, perusteli Lehtimäki kauppaa tiedotustilaisuudessa.

Evli toi markkinoille ensimmäisen Venäjälle sijoittavan osakerahastonsa vuonna 2004 ja hallinnoi tällä hetkellä kolmea Venäjälle ja entisiin IVY-maihin sijoittavaa sijoitusrahastoa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi