1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

UPM aloittaa etätunnisteiden valmistuksen Kiinassa

Paperiyhtiö UPM aloittaa rfid-etätunnisteiden tuotannon Guangzhoussa Kiinassa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä eli heinä-syyskuussa. Etätunnisteita käytetään muun muassa pääsylipuissa ja vaateteollisuudessa.

Tuotannon käynnistyessä vuosittainen kapasiteetti on 100 miljoonaa etätunnistetta. Markkinoiden kehittyessä tuotanto voidaan UPM Raflatacin mukaan moninkertaistaa tarvittaessa nopeasti.

- Tuotannon aloittaminen Kiinassa vahvistaa asemaamme johtavana rfid-etätunnisteiden valmistajana. Kun meillä on tuotantoa sekä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa että Aasiassa, pystymme palvelemaan asiakkaitamme nopeammin sekä varmistamaan rfid-liiketoiminnan jatkuvan kasvun, kertoo Raflatacin rfid-liiketoiminta-alueen johtaja Christer Härkönen.

UPM Raflatacin nykyiset etätunnisteiden tuotantolaitokset sijaitsevat täällä Suomessa Jyväskylässä ja Yhdysvalloissa Fletcherissä, Pohjois-Carolinassa.

UPM:n tarratoimialan muodostava UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja rfid-etätunnisteiden valmistajia. Raflatacin palveluksessa on 2 700 työntekijää ja sen liikevaihto oli viime vuonna miljardi euroa.