Pohjoismaiset yleisradioyhtiöt avasivat kirjailijasivuston

Viisi pohjoismaista yleisradioyhtiötä on avannut kuva- ja ääniarkistonsa pohjoismaisia kirjailijoita esittelevällä sivustolla. Sivusto tarjoaa mahdollisuuden tutustua pohjoismaiseen kirjallisuuteen visuaalisesti.

kulttuuri

Kirjailijat esiintyvät televisio- ja radio-ohjelmien valikoiduissa otteissa. Lisäksi tarjolla on tiivis elämäkerta ja valikoima kunkin teoksista.

Kirjailijoita esitellään vuodesta 1750 tähän päivään. Mukana on sekä klassikoita että viime vuosien kirjailijoita Minna Canthista ja Kirkegaardista, Tove Janssonin ja Knut Hamsunin kautta Kjell Westöhön ja Sara Stridsbergiin.

Sivustolla voi ehdottaa muille kävijöille kiinnostavia teoksia ja kertoa lukukokemuksistaan. Siellä näkee, mitkä teokset ovat suosituimpia kävijöiden keskuudessa ja mitkä teokset käsittelevät samankaltaista aihepiiriä.

Käytössä ovat kaikki Pohjoismaiset kielet ja englanti. Suomen kirjailijoiden esittelyt ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, muiden pohjoismaiden tekstit kullakin pohjoismaisella kielellä ja englanniksi.

Yhteistyössä mukana ovat pohjoismaiset yleisradioyhtiöt SVT, DR, NRK, RUV ja YLE sekä Pohjoismaiden ministerineuvosto ja Nord Plus Språk.

YLE Uutiset

Lähteet: Linkki kirjailija-Atlakseen