1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Suomen euroviisuedustaja selviää illalla

Suomen edustuskappale Euroviisuihin valitaan tänään. Illalla selviää, kuka lähtee edustamaan Suomea vuoden 2008 Eurovision laulukilpailuun Serbian pääkaupunkiin Belgradiin toukokuussa. Äänestysohjeet ja kilpailijoiden äänestysnumerot löytyvät myös YLEn teksti-tv:n sivulta 390.

Suora lähetys Helsingin Kulttuuritalossa pidettävästä finaalista alkaa kello 20 YLE TV2:ssa YLE Radio Suomessa ja YLE Radio Vegassa.

Ennen varsinaista finaalia nähdään ns. toinen mahdollisuus, jossa alkukarsinnoissa karsiutuneiden kuuden kappaleen joukosta vielä kaksi pääsee mukaan finaaliin tekstiviestiäänestyksellä.

Tänä vuonna suomalaiset ovat äänestäneet finaaliin kappaleita kolmesta alkukarsinnasta helmikuun aikana. Kussakin karsinnassa oli neljä kappaletta, joista aina kaksi pääsi jatkoon ja kaksi karsiutui.

Suomen karsinnan juontavat Jaana Pelkonen ja Mikko "Peltsi" Peltola. Vierailevina tähtinä esiintyvät Hanna Pakarinen ja Aikakone.Äänestysohjeet ja kilpailijoiden äänestysnumerot löytyvät myös YLEn teksti-tv:n sivulta 390. Lisätietoa Euroviisujen omilla internetsivuilla (siirryt toiseen palveluun)