1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Erikoislevykaupoilla riittää yhä asiakkaita

Vaikka CD-levyjen myynti on laskenut, osalla erikoislevykaupoista menee paremmin kuin koskaan. Menestyneiden levykauppojen vahvuutena ovat laaja valikoima, hyvä palvelu ja valtavirtamusiikin ulkopuolelta löytyvä levyuskollinen asiakaskunta.

viihde

Muun muassa helsinkiläiset Stupido Shop ja Keltainen jäänsärkijä ovat siirtyneet kasvavan kysynnän vuoksi entistä suurempiin tiloihin.

- Erikoislevyliikkeet myyvät kaikki ihan hyvin levyjä, kun on palveluja ja tietää mitä myy. Me myymme joka vuosi enemmän ja enemmän levyjä, sanoo Stupido Shopin myymäläpäällikkö Aleksi Pahkala.

Suomalaisten levy-yhtiöiden mukaan erikoislevyliikkeissä myydään vain parikymmentä prosenttia uusista julkaisuista, mutta liikkeet tekevät myös suoria ostoja ulkomaisista lähteistä.

Valttikorttina on, että valtavirtamusiikin ulkopuolelta löytyvät levy- ja vinyyliuskollisimmat asiakkaat. Aleksi Pahkala uskoo levykauppojen tulevaisuuteen.

- Tottakai se vähän kehittyy sinne mp3-kauppaan. Mutta kyllä Radioheadinkin julkaisusta huomasi, että vaikka musiikin saisi ilmaiseksi netistä, se hyvän musiikin kohdalla vain lisää levymyyntiä. Se on hyvää markkinointia artistille.

Pahkala uskoo, että musiikin ystävät haluavat jatkossakin kartuttaa levykokokelmiaan. Silloin erikoisliikkeet ovat vahvoilla.

- Ihmiset tykkäävät kierrellä ja haistella ja omistaa fyysisiä tuotteita.

YLE Uutiset

Lue seuraavaksi