Oikeudelta päätös Vanhanen - Ruusunen-jutussa

Helsingin käräjäoikeus antaa keskiviikkona iltapäivällä päätöksensä tapauksessa syyttäjä vastaan Susan Ruusunen ja Pääministerin morsian -kirjan kustantaja. Syyttäjä vaatii Ruususta maksamaan rikoksella saamaansa taloudellista hyötyä vähintään 7 000 euroa ja kustantamoa vähintään 50 000 euroa.

Kotimaa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei esittänyt Ruususelle korvausvaatimuksia. Etukeno-kustantamon Kari Ojalalta Vanhanen sen sijaan vaatii tuhatta euroa.

Seurustelusuhteestaan Vanhaseen kirjoittanutta Ruususta (entistä Kurosta) ja kirjan kustantajaa syytetään pääministerin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Vanhanen aloitti oikeusprosessin entisen naisystävänsä kirjasta viime maaliskuussa. Pääministeri ei väitä lemmentarinaa valheeksi, mutta on loukkaantunut kirjan arkea, parisuhdetta ja perhettä avoimesti kuvailevista kohdista.

Vanhanen on korostanut tehneensä tutkintapyynnön kirjasta yksityishenkilönä eikä pääministerinä.

Ruusunen puolestaan kiistää syytteet sillä perusteella, ettei hän ole päättänyt teoksen sisällöstä vaan hän on ainoastaan tuottanut raakatekstiä tai sanellut nauhalle.

Lisäksi puolustus on vedonnut siihen, että kyseessä on Ruususen oma yksityiselämä, josta hänellä on vapaus kertoa sekä siihen, että asianomistaja eli Vanhanen on itsekin tuonut julkisuuteen omaa elämäänsä.

Lähteet: YLE Uutiset