1. yle.fi
  2. Uutiset

Hollywoodia uhkaa jälleen uusi lakko

Hollywoodia saattaa ravisuttaa pian uusi lakko. Elokuva- ja televisionäyttelijät ovat uhanneet aloittaa lakon kesäkuun lopussa, mikäli sopua työehdoista ei synny ennen sitä. Näyttelijät vaativat muun muassa parempia korvauksia sarjojen ja elokuvien internetjakelusta.

kulttuuri

Vaikka varsinaiset neuvottelut näyttelijöiden ammattiyhdistyksen Screen Actors Guildin ja studioiden kesken eivät ole vielä edes kunnolla alkaneet, on useat elokuvahankkeet pantu jäihin. Esimerkiksi ohjaaja Steven Spielberg on lykännyt sodan vastaisesta liikehdinnästä kertovan elokuvansa kuvauksia, joiden oli tarkoitus alkaa huhtikuun alussa.

Yleensä elokuvanteko kestää parisen kuukautta, mutta uusintaotokset venyttävät usein aikatauluja. Tämän vuoksi studiot eivät halua ottaa riskejä, ja tuskin aloittavat uusia projekteja tämän kuun lopun jälkeen, alan asiantuntijat uskovat.

Viimeksi Hollywoodia horjutti käsikirjoittajien lakko, joka kesti kaikkiaan 14 viikkoa. Lakossa oli yli 10 000 kirjoittajaa, ja työtaistelu keskeytti useiden televisiosarjojen kuvaukset. Lakon arvellaan maksavan Hollywoodille noin kolme miljardia dollaria.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi