Poikabändimoguli myönsi satojen miljoonien huijaukset

Backstreet Boys ja 'N Sync -poikabändien menestyksen taustalla ollut Lou Pearlman on myöntänyt 300 miljoonan dollarin huijaukset. Syyttäjien mukaan musiikkimoguli on myöntänyt huijanneensa sijoittajilta ja pankeilta miljoonia dollareita tekaistujen yritysten avulla yli 20 vuoden ajan.

viihde

Lou Pearlman on myöntänyt mm. huijanneensa sijoittajia ja pankkeja investoimaan miljoonia dollareita yrityksiin, joita ei ollut oikeasti edes olemassa. Aiemmin hän on kiistänyt häntä vastaan nostetut syytteet.

Pearlmanin odotetaan myöntävän syyllisyytensä torstaina käytävässä oikeudenkäynnissä. Syyttäjien mukaan Pearlman on sopinut auttavansa rikoskumppaneidensa saamisessa oikeuden eteen sekä korvausten hankkimisessa petoksiensa uhreille.

Pearlman on ollut vangittuna Orlandossa viime vuoden heinäkuusta lähtien. Häntä voi odottaa enimmillään 25 vuoden vankeusrangaistus ja miljoonan dollarin sakot.

Lou Pearlman tunnetaan parhaiten 1990-luvun suurten poikabändien Backstreet Boysin ja 'N Syncin esilletuojana. Myös bändit haastoivat Pearlmanin oikeuteen saamatta jääneistä korvauksista. Oikeusjutut sovittiin myöhemmin.

Lähteet: Reuters, BBC