Treffeillä rekrytoidaan Nokian irtisanomia

Salon karmeat työllisyysluvut houkuttelevat uusia yrityksiä Saloon. Kaupungissa on tuhansia työttömiä valmiina työllistymään.

Nokian tehdas Salossa. Kuva: Oliver Boucht / Yle

Nokian Bridge-ohjelma ja Yrityssalo yrittävät saada Nokialta irtisanottujen tuhannen työntekijän uudelleen työllistymisen vauhtiin. Nokian Salon tehtaalle on iltapäiväksi järjestetty näkyvä rekrytointitapahtuma, jossa viitisenkymmentä yritystä etsii uusia työntekijöitä.

Tavoitteena on luoda posiitiivinen fiilis työnhakuun sekä kannustaa ja tsempata työnhakijoita eteenpäin.

Maija Pirvola

Yritykset esittäytyvät rekrytorilla ja lisäksi on sovittu täsmätapaamisia, joissa hakijoita voidaan haastatella henkilökohtaisesti, kertoo kehittämispäällikkö Maija Pirvola Yrityssalosta.

- Meillä on viitisenkymmentä työnantajaa, jotka etsivät uusia osaajia, rautaisia ammattilaisia. He näkevät sen mahdollisuuden, että jos palkkaa jonkun Nokia-uran tehneen ihmisen, niin kyseessä oleva työnantaja pääsisi sitä kautta yrityksensä kanssa uuteen kasvuun ja uuteen kehitykseen, arvioi Pirvola.

- Lisäksi meillä on tietenkin tavoitteena luoda posiitiivinen fiilis työnhakuun sekä kannustaa ja tsempata näitä työnhakijoita eteenpäin, lisää Pirvola.

Yrityksiä laajalla kirjolla

Maija Pirvolan mukaan tämä rekrytreffipäivä on tarkoitettu vain Nokian Bridge-tukiohjelmassa mukana oleville, jotka ovat nyt saaneet Nokian Salon tehtaalta ennakkoirtisanomislapun.

Yrityssalo pyydettiin mukaan järjestämään Rekrytreffit, koska sillä on hyvät kontaktit alueen yrityksiin.

- Pystymme saamaan mukaan yrityksiä laajalla kirjolla. Vielä emme tiedä, tuleeko vastaavia tapahtumia lisää, ja tarvitaanko niitä jatkossa, summaa Pirvola.