1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

YLEn tasa-arvopalkinto seksismin vaikutusta nuoriin puineelle radiodokumentille

Yleisradion Hella Wuolijoki -tasa-arvopalkinto on myönnetty radiodokumentille Katse.

kulttuuri

Palkintoraadin mukaan ohjelma tarttui rohkeasti ja kiinnostavasti tärkeään ja vähän käsiteltyyn aiheeseen; millaista on kasvaa nuoreksi naiseksi ja mieheksi seksismin kyllästämässä maailmassa. Raati kiittelee ohjelman konkreettista nuoren ihmisen näkökulmaa, ja sen osoittamista, miten vähän vanhemmat ymmärtävät sitä maailma ja kieltä, missä nuoret elävät.

Dokumentin ansiot ovat sen ajankohtaisuudessa ja koskettavuudessa, ulkoa tulevat paineet ja viestit vaikuttavat oman kehon ja seksuaalisuuden väliseen suhteeseen, palkintoperusteluissa mainitaan.

Työryhmä Lea Tajakka (käsikirjoitus ja ohjaus), Kai Rantala (äänisuunnittelu ja tekninen toteutus) ja Hannu Karisto (tuottaja ja tutor) palkittiin Yleisradion Isossa pajassa järjestetyssä tilaisuudessa tänään (maanantaina). Palkintosumma on 2 500 euroa. Katse lähetettiin viime syyskuussa YLE Radio 1:n Todellisia tarinoita -sarjassa. Raati jakoi lisäksi kolme kunniamainintaa. Palkittujen joukossa on kiivasta keskustelua herättäneen Romano-TV-sarjan työryhmä. Raadin mukaan tabuja rikkomalla Romano-TV herätti keskustelua, ei pelkästään huumorin rajoista, vaan myös suvaitsevaisuudesta ja kulttuurieroista yhteiskunnassamme. Ida Fellman palkittiin Elävän arkiston ruotsinkieliseen Arkivet- palveluun tuottamastaan Feminismen - nettisivukokonaisuudesta. Toimittajat Anna Laine ja Anna Häkkinen puolestaan palkittiiin Venäjää ja venäläisyyttä eri näkökulmista esitelleestä Kamrat-TV-ohjelmasarjasta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi